Dr Nagy Naptej – érzékeny bőrre

Az 50 védőfaktoros naptej hatékony védelmet nyújt az érzékeny bőrűeknek. Egyszerre ápolja a bőrt, és védi a káros napsugárzástól. A termék használatakor is érdemes betartani a biztonságos napozás feltételeit.

Miért jó a napozás?

A napozás mellett számos praktikus érv szól – elsősorban kellemes időtöltés minden pihenni vágyónak, a barna bőrszín pedig esztétikailag is jó közérzetet ad a napozóknak. A napon való tartózkodás egészséges, a napfény hatására fokozódik a bőrben a D-vitamin, amely főként a csontok szilárdságához és az erős immunrendszerhez fontos. Számos bőrprobléma megelőzhető és/vagy csökkenthető a napsugárzás hatására – bőrirritáció, ekcéma, pikkelysömör, szeplők és egyéb pigment rendellenességek természetes gyógyszereként tartják számon a napozást már több évszázada.

Mire kell odafigyelni napozáskor?

A helyes napozás örömtelivé varázsolja a napozás élményét, azonban érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni pár alapszabályra, amely a biztonságossá teszi számunkra a napozást. Mint a legtöbb szakember, úgy a fokozatosság elvét és a mértékletességet vallják hajgyógyászaink is. Óvjuk magunkat a leégéstől – ezáltal csökkentjük a rák kialakulásának következményét. Kerüljük el az erős napsütést, napozzunk 11 óra előtt, vagy a lágyabb napsugárzás idején, a délutáni órákban, 15 óra után. A túl erős sugárzás roncsolja a bőrsejteket, és a bőr mélyebb rétegeibe is elér, ahol káros hatások érik ezáltal a szöveteket. Előzzük meg a leégést egy jól megválasztott naptejjel – figyeljünk a védőfaktorok számára, vegyük számításba bőrtípusunkat. Válasszunk olyan naptejet, ami egyben hidratálja, ápolja a bőrünket! Fokozatosan szoktassuk a napozáshoz bőrünket, és mindig tartsunk szünetet két hosszabb napozás között! A napozás során fontos visszapótolni az izzadással elveszített folyadékmennyiséget – ez nem csak bőrünknek, hanem hajhagymáinknak is elengedhetetlen, hiszen ezáltal megelőzhetjük a drasztikus hajhullást.

Mitől különleges ez a naptej?

Speciális összetétele lehetővé teszi az legérzékenyebb bőrűek számára is az élvezetes napozást, hiszen 50 faktoros védelmet nyújt. Ápolja és hidratálja a bőrt, a napozás időtartama alatt is; elősegíti a bőr rugalmasságának megőrzését. Egyenletes eloszlást biztosít, és könnyen felszívódik. Alkalmazható testen és arcon egyaránt.

További részletek